Ze života na VŠE aneb prázdniny se blíží!

Letní semestr 2023/2024 je u konce a dlouho očekávané zkouškové je tu. Pojďme si opět společně zrekapitulovat jednotlivé eventy studentských spolků a organizací, které se během posledních týdnů výuky na Vysoké škole ekonomické v Praze konaly. 

Jako po celý semestr i v posledních týdnech pořádal Klub cestovatelů VŠE mnoho zajímavých akcí. Mezi nimi byla například přednáška na téma: „Putování z Čech do Assisi a Říma” s Miloslavem Šaškem. Přednáška vyprávěla o poutním cestování, objevování přírodních krás a o hledání svého duchovního já. Mimo to pořádali i Cestovatelský kvíz, Fotosoutěž na téma: „Vítr ve vlasech” a přednášku s názvem: „13 000 km prázdnin”. Více informací o akcích pořádaných Klubem cestovatelů VŠE naleznete na jejich Facebooku. 

Zajímavé eventy organizoval také studentský spolek 4FIS. Jedním z nich byl i Pubquiz pořádaný v Akademickém klubu VŠE. Kromě kvízu se konala i oblíbená „Noc deskovek”, volejbalový turnaj, AI workshop ve spolupráci se společností BigHub, přednáška na téma: „Jak funguje YouTuberství?” a další. Pokud máte zájem o více informací ohledně 4FIS eventů, sledujte je na Instagramu (4fisclub).    

Dalším studentským spolkem, jehož akce mohli studenti Vysoké školy ekonomické v Praze navštívit, byl debatní spolek Econse. Jeden z jejich eventů se týkal nadcházejících voleb do Evropského parlamentu. Mimo to studenti ze spolku Econse zorganizovali i besedu s Jakubem Čihákem na téma mimoekonomických fenoménů v ekonomii a běžném životě. Více informací naleznete na Facebooku (Econse) a Instagramu (econse.spolek).     

Pozadu nezůstal ani Klub investorů, který mimo jiné zorganizoval mnoho zajímavých přednášek a Pubquiz. Jedna ze zmiňovaných přednášek byla na téma: „Jak vyjednat lepší mzdu nebo miliardový deal” a přednášejícím byl Radim Pařík z Asociace vyjednavačů. Další nesla název: „Proč jsme investovali do…” a hlavním hostem byl Jan Barta z Pale Fire Capital. Více informací o pořádaných, či plánovaných akcích se dozvíte na Facebooku (Klub investorů) a na webových stránkách.     

V neposlední řadě pořádal mnoho eventů i Klub studentů cestovního ruchu. Jednou z těchto akcí byla i přednáška na téma aktuálních trendů v cestovním ruchu, kde se diskutovalo především o budoucnosti hotelového průmyslu. Studenti VŠE měli také možnost zúčastnit se exkurze – Řízení letového provozu ČR. Informace o dalších akcí naleznete na Facebooku (CUFR – Klub studentů cestovního ruchu). 

Dalšími eventy, které se v tomto semestru na VŠE konaly, jsou akce pořádané studentským spolkem Klub přátel účetnictví. Tento spolek zorganizoval například panelovou diskuzi o možnostech financování soukromého sektoru. Odborníci z praxe diskutovali o roli Národní rozvojové banky a její spoluúčasti na financování soukromých společností. Více informací naleznete na Facebooku (Klub přátel účetnictví) a Instagramu (klubpratelucetnictvi). 

Za zmínku stojí také 15. Business Cocktail konaný pod taktovkou Studentského klubu obchodu a konkurenceschopnosti. Jednalo se o velmi zajímavý večer plný networkingu a setkání s významnými hosty z podnikatelského prostředí. Další informace o eventech spolku SKOK najdete na jejich Facebooku (SKOK) a Instagramu (skokvse). 

Věříme, že jste si eventy pořádané studentskými spolky Vysoké školy ekonomické v Praze v letošním letním semestru užili. Pro více informací, o již uskutečněných, či plánovaných akcích, sledujte oficiální sítě a webové stránky spolků.  

Na další díl z edice Ze života na VŠE se můžete těšit opět příští semestr. Sledujte náš Instagram (ec_vse) a mějte přehled o vždy aktuálním dění na Vysoké škole ekonomické v Praze.